Sint- en Pietspeculaasjes

Terug

U bent hier

Ingrediënten: 
300 gram bloem
150 gram koude boter, in blokjes
150 gram bruine bastersuiker
2 eetlepels speculaaskruiden
1 zakje princessenglazuur
1 zakje gebaksglazuur wit
1 zakje chocoladeglazuur
Zout
Huishoudfolie
Bakpapier
Koekvormen (poppetjes)
Bereidingswijze: 

Kneed met je handen de bloem, boter, basterdsuiker, speculaaskruiden, 2 eetlepels water en een theelepel zout tot een samenhangend deeg. Wikkel het deeg in huishoudfolie en laat het minstens 1 uur in de koelkast rusten. Verwarm de over voor 175 °C.
Bestuif het aanrecht met bloem en rol daarop met een deegroller het deeg uit tot een plak van 1 centimeter dik. Druk met de koekvormen poppetjes uit het deeg. Snijd voor de pieten mutsen uit en voor de sinterklazen mijters. Plak deze op de koekpoppetjes met wat warm water. Leg ze op een plaat met bakpapier en bak de poppetjes in 10-15 minuten goudbruin. Versier de speculaaspoppetjes met het gekleurde glazuur en verander ze in een echte sinterklaas en zwarte pieten!

Eet smakelijk!

Speculaasjes