Paaskoekjes

Terug

U bent hier

Ingrediënten: 
200 gram boter
220 gram bloem
1 ei
Snufje zout
200 gram basterdsuiker
20 gram citroenrasp
Bereidingswijze: 

Snijd de boter in stukjes en laat het in de koelkast hard worden. Strooi door een zeef de bloem, zout, basterdsuiker en de citroenrasp in een kom. Doe er nu de boter bij en snijd deze in hele kleine stukjes door de bloem. Meng er met het mes snel een ei door.
Kneed met koele handen het deeg zo snel mogelijk tot een stevige bal. Verpak hem nu in huishoud folie en laat het deeg 1 uur in de koelkast staan.
Vet ondertussen de bakplaat in met boter. Strooi 1 eetlepel bloem op een gladde werkplek. Leg hierop de deegbal en druk hem een beetje plat. Bestrijk een deegroller ook met bloem, en rol nu het deeg uit naar alle kanten tot één lap van circa 4 mm dik. Zet de oven op 190 graden.
Steek nu met een uitsteekvormpje of een glas koekjes uit het deeg. Leg de koekjes daarna op de bakplaat. Je kunt ze in ongeveer 10 minuten bruin bakken in het midden van de oven. Als ze klaar zijn, kun je ze met een mes van de bakplaat afhalen.

Eet smakelijk!

Paaskoekjes