Herfstkoekjes

Terug

U bent hier

Ingrediënten: 
175 g boter, gesmolten
200 g suiker
2 losgeklopte eieren
1 eetlepel kaneelpoeder
400 g bloem, gezeefd + extra om te bestuiven
1 bus poedersuiker (250 g)
Deegroller
Bakpapier
Bakplaat
Kleurstof (eetbaar)
Koekvormpjes
Schaar, papier en printer of potlood
Bereidingswijze: 

Vooraf

Download de koekvormpjes, print ze en knip de vormpjes vervolgens uit.

Bereiden

Roer de gesmolten boter en de suiker door elkaar en klop de eieren erdoorheen. Voeg de kaneel, bloem en een theelepel zout toe en kneed alles tot een grote deegbal. Laat het deeg 10 minuten rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Bestuif je werkblad en de deegroller met bloem en rol het deeg uit tot ongeveer een halve centimeter dik. Pak je koekvormpjes erbij. Leg de vormpjes op het uitgerolde deeg en snijd het deeg rond de vormpjes uit. Leg de koekjes op een bakplaat met bakpapier en bak de koekjes 10 tot 12 minuten in de oven. Laat de koekjes daarna goed afkoelen.

Tijd om het glazuur te maken! Roer 2 tot 3 eetlepels water door de poedersuiker, zodat je een dikke stroperige suikerpasta krijgt. Bepaal hoeveel kleuren je wilt gebruiken voor de versiering en verdeel het glazuur in verschillende bakjes. Voeg aan elk bakje één van de eetbare kleurstoffen toe.

Als de koekjes goed zijn afgekoeld kun je ze gaan versieren! Maak je eigen spuitzakje door een heel klein hoekje van een boterhamzakje te knippen. Of dip een satéprikker in het gekleurde glazuur en teken gezichtjes of lijntjes op de vormpjes.

Tip: Heb je geen printer? Houd dan een wit papier tegen je beeldscherm en teken de vormpjes met potlood heel voorzichtig over. Of teken gewoon je eigen vormpjes!

Eet smakelijk!

Koos herfstkoekjes bakken