Griezelkoekjes

Terug

U bent hier

Ingrediënten: 
175 g boter, gesmolten
200 g suiker
2 losgeklopte eieren
1 eetlepel kaneelpoeder
400 g bloem, gezeefd + extra om te bestuiven
1 bus poedersuiker (250 g)
1 eetlepel cacaopoeder
Deegroller
Bakpapier
Koekvormpjes (bijvoorbeeld sterren en katten)
Bereidingswijze: 

Roer de boter en de suiker door elkaar en klop de eieren erdoorheen. Kneed met koele handen de kaneel, bloem en een theelepel zout erdoor. Laat het deeg 10 minuten rusten in de koelkast.  

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Bestuif je werkblad en de deegroller met bloem en rol het deeg uit tot ongeveer een halve centimeter dik. Pak je koekvormpjes erbij en steek er sterren, katten en andere enge griezelfiguurtjes uit. Leg de koekjes op een bakplaat met bakpapier en bak de koekjes 10 tot 12 minuten in de oven. Laat de koekjes daarna goed afkoelen.  

Tijd om het glazuur te maken! Roer 2 tot 3 eetlepels water door de poedersuiker, zodat je een dikke stroperige suikerpasta krijgt. Met een theelepel kan je het glazuur over de koekjes uitsmeren, als ze goed zijn afgekoeld. Laat het glazuur drogen. Roer een eetlepel cacaopoeder door de rest van het glazuur. Maak je eigen spuitzakje of doop een satéprikker of heel dun penseeltje in het gekleurde glazuur en teken spinnenwebdraden en spinnen op de sterren en een gezichtje op de (heksen)katten. 

Tip: Maak je eigen figuurtjes. Teken een spookje (en andere enge figuurtjes) op papier, knip die uit en leg ze op het deeg. Snijd langs de rand van het papier het spookvormpje uit het deeg. 

Eet smakelijk!