Felgekleurde Franse Macarons

Terug

U bent hier

Ingrediënten: 
250 gram amandelmeel
400 gram poedersuiker
6 eiwitten van grote eieren
Snufje zout
Drupje kleurstof
Bereidingswijze: 

Ga vlug aan de slag en laat iedereen meegenieten van jouw Franse specialiteit! Macarons zijn namelijk de nieuwe cupcakes en enorm hip!

Doe de eiwitten in een schone metalen kom met een snufje zout. Klop de eiwitten helemaal stijf. Voeg 1 eetlepel poedersuiker toe en blijf kloppen. Zeef de helft van de resterende poedersuiker erdoor en blijf mixen op de hoogste stand tot je een glanzend mengsel krijgt. Mix de resterende poedersuiker erdoor.

Schep voorzichtig de gemalen amandelen door het eiwitmengsel. Blijf doorscheppen tot je een glad mengsel krijgt.

Verdeel het mengsel over 4 kommetjes. Meng in elk kommetje een of twee druppels kleurstof van een bepaalde kleur, om zo het roze, gele, groene en bruine beslag te krijgen.

Vul een spuitzak met een van de mengsels. Spuit kleine cirkels (ongeveer 2 cm in diameter) op een met bakpapier beklede bakplaat. Herhaal met de rest van de mengsels (maak wel eerst de spuitzak schoon).

Verwarm de oven voor op 170°C. Zet de macarons 30 minuten opzij.

Maak ondertussen de vulling (zie onderstaande benodigheden): Klop de boter romig met een elektrische mixer. Voeg de poedersuiker toe en mix door tot een glad geheel. Klop de vanille en slagroom erdoor en blijf mixen tot je een licht en luchtig mengsel krijgt.

Verdeel de boterroomglazuur over vier kommetjes. Roer de cacao, citroenrasp, pistache en aardbeienjam door elk van de kommetjes om zo vier verschillende vullingen te krijgen. Zet apart.

Nadat de macarons 30 minuten op kamertemperatuur hebben gestaan, bak je ze 14 minuten in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat ze op de bakplaat afkoelen.

Zodra ze zijn afgekoeld bestijk je de platte kant van een makroon met de bijbehorende vulling. Dek af met een andere makroon. Serveer direct of bewaar ze in de koelkast in een luchtdichte trommel.

Voor de vulling is er hier gekozen voor de chocoladevulling, de cacaopoeder kan vervangen worden door bijvoorbeeld aardbeienjam, citroenrasp of pistachenoten.

Vulling

  • 350 gr poedersuiker
  • 240 gr zachte boter
  • 1 eetlepel vanille extract
  • 2 eetlepels slagroom
  • 1 eetlepel cacaopoeder

Geniet er samen van!!

Macarons