Sportzomer

Terug

U bent hier

Hey allemaal, Koos hier!

Weet je wat nou het leukste is van de zomer? Lekker buitenspelen! Maar wat ik dan nog veel leuker vind is sporten. Wisten jullie dat er deze zomer heel veel gesport wordt? Niet zo lang geleden is het Europees Kampioenschap (EK) voetballen begonnen en binnenkort beginnen ook nog eens de Olympische spelen en de Tour de France! Oh en voor ik het vergeet, veel van deze sporten kun je zelf ook met je vriendjes en vriendinnetjes doen!

Op 10 juni is het Europees Kampioenschap (EK) voetballen begonnen. Wisten jullie dat dit de vijftiende keer is dat dit georganiseerd wordt? Dit jaar is het in Frankrijk en het beloofd weer een super spannend evenement te worden! Ik vind het ook altijd super leuk om te voetballen, dit doe ik het liefste met Bas en Karlijn! Afgelopen week was ik aan het voetballen en toen schoot ik hem per ongeluk over het hek heen zo hoog! Ik denk dat als ik nog veel oefen dat ik dan ook ooit op het EK kan gaan voetballen!

Eigenlijk kan ik niet goed kiezen welke sport ik nou het leukste vind. Ik hou van zwemmen in de zee of in het zwembad. Maar ik hou ook van hardlopen, boogschieten, volleyballen en nog veel meer! Gelukkig hebben ze daarom dit jaar de Olympische zomerspelen in Rio de Janeiro. Dat ligt helemaal in Brazilië! Op de Olympische spelen doen ze wel 28 verschillende sporten, ken jij ze allemaal? Ik vind het wel een beetje lastig hoor al die sporten onthouden maar ik weet dat ze sowieso al mijn favoriete sporten spelen!

Kijk! Ik heb ook geoefend met tafeltennissen!

Ook volleyballen vind ik erg leuk!

En tennissen was heel erg vermoeiend!

Maar nog voordat de Olympische spelen beginnen kunnen we eerst kijken naar de Tour de France! Weten jullie waar deze wedstrijd zich afspeelt? Ja! Dat klopt! Frankrijk is het goede antwoord! Op zaterdag 2 juli begint de 103e editie van dit wielrenevenement en de deelnemers gaan een super lange afstand fietsen door Frankrijk! Nu hoor ik je denken maar dat is toch niet zo moeilijk, maar wist je dat sommige bergen die ze op moeten wel honderden meters hoog zijn?! Sommige stukken die ze moeten fietsen zijn wel 208 km lang! Ik vind fietsen heel leuk maar ik denk dat mijn billen pijn doen na 208 km fietsen! Wisten jullie dat wij een eigen team Roompot Renners hebben? Zij fietsen nog niet mee in de Tour de France maar ze zijn er wel heel hard voor aan het oefenen!

Ik heb ook een keertje met ze mee mogen fietsen!!

Zoals jullie kunnen zien zijn er weer een hele hoop sporten die we van de zomer kunnen gaan kijken en vooral ook meedoen! Ik ben al hard aan het oefenen om alle sporten te kunnen gaan spelen en ik denk dat Bas en Karlijn ook graag met mij mee gaan doen! Samen gaan we er met zijn alle een super leuke zomer van maken en ik hoop jullie allemaal te zien bij een van onze sportactiviteiten op Roompot!
 

Dikke knuffel van Koos Konijn!