Sinterklaas

Terug

U bent hier

Hoi allemaal,

Ik heb weer weer een nieuwe blog voor jullie. Zijn jullie ook zo benieuwd naar wat ik nu weer meegemaakt heb? Lees dan snel verder !!

Op een mooie herfstdag huppelde ik vrolijk rond over Roompot vakantiepark Beach Resort. Ik was zo blij dat Sinterklaas weer in het land was dat ik alvast ging oefenenen met zingen zodat ik vanavond mijn schoentje kon gaan zetten.

Sinterklaas kapoentje, gooi wat in mijn schoentje!! Gooi wat in mijn laarsje. Dank u, Sinterklaasje!!

Ineens zag ik Bas en Koos Konijn lopen. Ze vroegen of ik misschien mee wilde gaan naar het zwembad. Maar daar had ik geen tijd voor.. Ik ging namelijk een mooie tekening maken voor Sinterklaas. Die zou ik dan die avond in mijn schoentje stoppen.

Thuis ging ik gelijk kleuren en uiteindelijk is het een hele mooie tekening geworden, ik vond het zo spannend dat ik na het eten gelijk mijn schoentje wilde gaan zetten.

Eerst pakte ik mijn schoen, daarna een bakje water voor het paard van Sinterklaas en ik deed er ook een paar suikerklontjes bij. Maar ik kon nergens mijn mooie tekening vinden.. Ik keek op de tafel, onder de tafel, in de keuken en ik heb zelfs onder mijn bed gezocht !

Toen hoorde ik Bas en Koos Konijn aankomen. Ik vroeg of zij misschien mijn tekening hadden gezien maar nee, ze hadden hem niet gezien. Samen zijn we gaan zoeken naar mijn tekening. Toen we na het zoeken weer terug kwamen in de woonkamer zag ik ineens mijn tekening in mijn schoen zitten. Bas begon heel hard te lachen samen met Koos Konijn. Ik vroeg wat er aan de hand was en Bas vertelde dat hij en Koos Konijn een grapje met me hadden uitgehaald. Ze hadden stiekem mijn tekening verstopt en tijdens het zoeken had Koos Konijn hem weer in mijn schoen gestopt.

Gekke Bas en Koos Konijn !

Gelukkig had ik mijn tekening terug gevonden. Samen hebben we toen onze schoentjes gezet en een liedje gezongen :

Zie ginds komt de stoomboot,
uit Spanje weer aan.

Hij brengt ons Sint Nicolaas,
ik zie hem al staan.

Hoe huppelt zijn paardje
het dek op en neer.

Hoe waaien de wimpels,
al heen en al weer.

Zijn knecht staat te lachen
en roept ons reeds toe:

"Wie zoet is krijgt lekkers,
wie stout is de roe!"

Oh, lieve Sint Nicolaas,
kom ook eens bij mij.

En rijd toch niet stilletjes
ons huisje voorbij!

Hebben jullie ook wel eens een grapje uitgehaald? Laat dit dan weten door een mailtje te sturen naar koos@roompot.nl

Tot de volgende keer !!!