Kerstmis

Terug

U bent hier

Hoi allemaal,

Ik heb weer een nieuwe blog voor jullie. Zijn jullie ook zo benieuwd naar wat ik nu weer meegemaakt heb? Lees dan snel verder!!

De kerstboom versieren

‘Kom Bas’, riep ik, ‘we moeten gaan !’. Bas kwam aangelopen en vroeg zich af wat we nou precies moesten gaan doen. ‘Nou Bas we moeten opzoek naar een mooie kerstboom’ zei ik. ‘Een kerstboom?’ vroeg Bas. ‘Ja Bas’ zei ik, ‘we gaan vandaag opzoek naar een mooie kerstboom en dan gaan we deze daarna samen met Koos Konijn versieren’. 

‘Oké’ zei Bas, ‘dat lijkt me leuk’.’ Zullen we Koos Konijn dan ook meevragen?’ ‘Ja dat is goed’ zei ik. We deden snel onze jas en schoenen aan en gingen Koos Konijn ophalen. Daar aangekomen deed Koos een beetje geheimzinnig. ‘Wil je niet mee met ons’ vroeg ik? Koos knikte ja en wees naar zijn keuken. ‘Hee Koos ben je iets aan het bakken?’ vroeg Bas. Koos knikte weer heel enthousiast ja en Bas wilde snel naar de oven lopen om te kijken. Maar Koos Konijn kwam snel voor hem staan en gebaarde met zijn hand dat Bas er niet heen mocht.  ‘Oh mag ik niet kijken?’, vroeg Bas verbaasd. ‘Nee ik denk dat Koos een verassing voor ons heeft Bas, klopt dat Koos?’ vroeg ik. En weer knikte Koos heel enthousiast. 

‘Weetje Bas, ik denk dat we maar samen om een kerstboom moeten gaan zodat Koos Konijn verder kan gaan met zijn verassing’ zei ik. ‘Dat is goed hoor Karlijn’ zegt Bas. ‘Supercool !!’

Samen gingen we opzoek naar een mooie kerstboom en namen deze mee naar huis. Nadat we de grote kerstboom in een pot hadden gezet gingen we de lampjes erin doen. ‘Hij wordt al mooi hè Karlijn?’ vroeg Bas. ‘Ja whowieeee, heel mooi’ zei ik. ‘Nu de kerstballen nog’. Toen we bijna klaar waren kwam Koos Konijn aangelopen met een grote schaal... ‘Hee Koos ben je er eindelijk?’ vroeg Bas. ‘We waren alvast maar zonder jou begonnen’. Koos Konijn gebaarde naar de grote schaal en zette deze op de tafel neer. ‘Mmm wat ruikt het hier lekker’ zei ik. En weer wees Koos Konijn naar de schaal op de tafel. ‘Bas ik denk dat Koos iets voor ons gemaakt heeft, zullen we gaan kijken wat het is?’ zei ik. ‘Ja supercool Karlijn’ zei Bas.

Snel keken we in de schaal en zagen we dat hij helemaal vol lag met zelf gemaakte kerstkoekjes. ‘Mmm Koos Konijn dat is lekker!’ riep ik. ‘Daar gaan we lekker van smullen’. ’Heel erg bedankt’ riepen Bas en ik in koor.

Samen zijn we toen rond de kerstboom gaan zitten en hebben we lekker wat koekjes gegeten en ranja gedronken. 

Wil jij nou ook kerstkoekjes bakken? Dan heb ik hieronder het recept.

SUCCES !

Ingrediënten:

  • 160 gram bloem
  • 80 gram suiker
  • 1 eierdooier
  • 120 gram roomboter
  • klein beetje zout

Kneed een deeg van de bloem, suiker, 1 eierdooier, roomboter en zout. Rol het deeg plat met een deegroller en snijd er met een mes mooie figuurtjes uit (uitsteken met een vormpje kan natuurlijk ook). Zorg dat er in het midden van elk koekje een gat zit. Bak de koekjes 20 minuten in de oven op 175 graden. Laat ze afkoelen en hang ze daarna met lintjes in de kerstboom.

​Tot de volgende keer !!