Knutsel jouw eigen bloem

Terug

U bent hier

Wat heb je nodig?

  • A4-papier
  • Kleurpotloden of gekleurd papier (geel en groen)
  • Schaar
  • Plakband of lijm
  • Satéstokje
  • Tekenpotlood
  • Eventueel groene verf

Hoe maak je het?

Neem een wit A4’tje en leg het met de korte zijde naar onder. Teken dan 6 gelijke stroken van 3 centimeter. De lengte van de strook is even lang als het A4’tje, dus je kunt gewoon een lijn tekenen van onder tot boven. Als je de 6 stroken hebt getekend, knip je ze uit. Dan begin je aan de bloem, ik leg ik je in 3 stappen uit hoe het moet!

Stap 1: Leg de stroken over elkaar heen en verdeel ze gelijkmatig als een soort zonnetje. Plak ze aan elkaar vast met plakband of lijm, zoals op het plaatje 1 hieronder.

Stap 2: Vouw elk uiteinde naar het midden en zorg ervoor dat deze mooi bol staan. Dan plak je de strook vast in het midden. Zo doe je dat voor alle stroken.

Stap 3: We gaan nu beginnen aan het hart van de bloem. Als je een gekleurde cirkel wilt, kun je deze inkleuren of gekleurd papier gebruiken. Als je hiermee klaar bent, knip je de cirkel uit en plak je die in het midden van de bloem.

Nu heb je al een mooie bloem!

De bloem komt pas echt tot leven met een mooie steel. Hiervoor gebruiken we het satéstokje. De steel van de bloem is natuurlijk groen. Het stokje kun je groen maken op 3 verschillende manieren.

  1. Het satéstokje groen verven
  2. Wit papier groen kleuren met potlood en dan rond het satéstokje plakken
  3. Groen papier gebruiken en rond het satéstokje plakken

Je kunt zelf kiezen welke manier je het leukste vind!

Als laatste kun je de bloem nog verder afwerken met mooie blaadjes. Hieronder staat een vorm van een blaadje die je kunt afdrukken en uitknippen, of je tekent deze vorm gewoon over. Klik op het blaadje om hem te downloaden!

Bloem