De liefdesbrief

Terug

U bent hier

De liefdesbrief 

Hoi allemaal,

Ik heb weer een nieuwe blog voor jullie. Zijn jullie ook zo benieuwd naar wat ik nu weer meegemaakt heb? Lees dan snel verder!!

Op een middag kwam ik terug van een hele leuke middag. Ik had namelijk slootje gesprongen, gevolleybald en zelfs een kleurplaat gemaakt. ‘Leuk hè?’ vroeg ik aan Bas. Maar Bas reageerde niet, hij liep vrolijk fluitend rond met een hele grote glimlach op zijn gezicht. ‘Bas?’ vroeg Karlijn, ‘waarom reageer je niet?’. ‘Ja Karlijn je haar zit super mooi’ zegt Bas. ‘Huh? Dat vroeg ik helemaal niet Bas’ giechelde ik. ‘Ja dat is goed hoor’ zei Bas.

Koos kwam aangelopen en gooide een bas naar Bas toe. ‘Hoi Koos’ zei ik, ‘wil je voetballen?’

Koos knikte ja en keek een beetje verbaasd naar Bas. ‘Ja Koos, ik weet ook niet wat er met Bas aan de hand is, hij doet een beetje afwezig’.  Koos raapte de bal op en gooide deze nog eens naar Bas toe. Bas schrok hiervan en zei ‘Koos wat doe je? Ik heb helemaal geen zin om te voetballen’. ‘Waarom niet Bas?’ vroeg ik.

‘Ik moet een brief schrijven’ zei Bas. ‘Een brief?’ vroeg ik verbaasd.

‘Ja Karlijn, ik wilde het eigenlijk niet vertellen maar ik heb een liefdes brief gekregen van iemand’ zei Bas. ‘Een liefdesbrief? Van wie dan?’ vroeg ik geschrokken.

‘Wat staat er in die brief dan?’ vroeg ik.

Bas haalde de brief uit zijn zak en las hem voor: ‘Ik ben verlief op jou! Kusjes mij’.

Bas kreeg een heel rood hoofd en begon een beetje te giechelen.
Ik moest heel hard lachen en vroeg aan Koos Konijn wie er nou verliefd kon zijn op Bas. Koos moest ook een beetje lachen en wilde ook de brief lezen.

‘Weetje Karlijn? Er kunnen een heleboel mensen verlief zijn op mij want ik ben super cool!’ zei Bas. ‘Wie dan allemaal?’ vroeg ik. ‘Nou’ zei Bas, ‘ik denk de badjuf, de meisjes van het animatieteam of de knappe mevrouw van de horeca.. of nee misschien toch dat leuke meisje van de receptie’.

Ik moest heel hard lachen en Bas bleef maar doorpraten over zijn liefdesbrief.

‘Ik ben nu zelfs ook verliefd op haar geworden hoor, want iemand die zo een leuk briefje stuurt is mijn ware droomvrouw’ zei Bas. ‘Maar Bas?’ vroeg ik ‘je kent de badjuffrouw niet eens goed’.

‘Dat maakt niet uit’ zei Bas ‘ik kan haar toch beter leren kennen, dan kunnen we gaan paardrijden, zwemmen of misschien zelfs een strandwandeling maken'.

‘Zwemmen en paardrijden?’ vroeg ik heel verbaasd ‘Je gaat altijd met mij paardrijden en zwemmen Bas…’. 

‘Ja dan kan jij toch met Koos gaan zwemmen’ zei Bas.

Ineens werd ik erg verdrietig en moest ik een beetje huilen. Ik wilde helemaal niet dat Bas met een ander meisje zou gaan zwemmen of paardrijden. Ik ben toch zijn allerliefste zusje.

Koos sloeg een arm om me heen en Bas vroeg wat er aan de hand was.

‘Nou Bas’ zei ik ‘ik moet je iets vertellen’. ‘Daar heb ik nu geen tijd voor Karlijn, ik moet uit gaan zoeken wie deze brief heeft geschreven. Ga je mee Koos Konijn?’ zei Bas.

‘Wacht even Bas, ik heb je voor de gek gehouden’. Bas en Koos keken geschrokken om en ik zei maar snel dat ik het briefje had geschreven.

‘Ik wilde een grapje met je uithalen maar ik wist niet dat je het echt zou geloven’ zei ik.

‘WAT?’ riep Bas. ‘Je hebt wat gedaan?

Ik dacht eindelijk een keer bijna een vriendinnetje te hebben en dat heb jij gewoon verpest’ zei Bas een beetje boos.

‘Dat was helemaal niet zo bedoeld Bas, sorry sorry sorry sorry sorry sorry!’ zei ik. Uiteindelijk begon Bas toch weer een beetje te lachen en vertelde hij dat hij het eigenlijk weer een super goede grap vond.

‘Pas maar op Karlijn’ zei Bas ‘Nu ben ik weer aan de beurt voor een goede grap’ zei Bas. Ik moest een beetje giechelen en samen met Koos Konijn zijn we toen nog gaan voetballen. 

Tot de volgende keer !!